1526 cestovních kanceláří a agentur
EU
1 EUR = 25.24 Kč
USA
1 USD = 23.62 Kč
Chorvatsko
= 0 Kč
Bulharsko
1 BGN = 12.9 Kč
Maďarsko
100 HUF = 6.42 Kč
Turecko
100 TRY = 72.63 Kč

Vyhledávání cestovek

Další úlovky Číňanů v Česku: Travel Service, Pivovary Lobkowicz a Empresa


Další úlovky Číňanů v Česku: Travel Service, Pivovary Lobkowicz a Empresa

Praha 06.09.2015

Čínská skupina CEFC (China Energy Company Limited) dnes v Šanghaji podepsala dohodu o strategickém partnerství s českou leteckou společností Travel Service. Postupně v ní převezme podíl až 49,92 procenta. Základní jmění firmy Travel Service se pak zvýší nejméně o jednu miliardu korun. Travel Service drží podíl 34 procent v Českých aeroliniích.

Dohoda předpokládá, že CEFC v prvním kroku získá ve společnosti Travel Service desetiprocentní podíl. Následujícím krokem bude nabytí dalších téměř 40 procent akcií, třetím pak zmíněné zvýšení základního jmění české společnosti.

„V CEFC získáváme silného finančního a strategického partnera, který umožní další intenzivní rozvoj naší společnosti s potenciálem vybudovat z Travel Service nejsilnějšího leteckého přepravce ve střední a východní Evropě,“ uvedl v tiskové zprávě Jiří Šimáně, předseda představenstva Travel Service.

Čínská společnost bere vstup do společnosti Travel Service jako velkou příležitost k rozvoji svého podnikání v Evropě. „Velmi dobře také vnímáme narůst zájmu o Českou republiku v asijském regionu, a to jak ze strany investorů, tak i turistů. V kontextu s otevřením přímého leteckého spojení mezi Prahou a Pekingem a dalším naším plánovaným projektem s významnou čínskou leteckou společností pak chceme z pražského letiště vytvořit pro turisty a investory z Číny a Asie bránu do regionu,“ uvedl prezident CEFC Čchan Čchao-tuo. Prahu si jeho firma vybrala jako sídlo svých evropských aktivit a podle Čchana zde plánuje další investice ve všech oblastech, včetně cestovního ruchu.

Aerolinky Travel Service dosud patřily do skupiny Unimex Group vlastněné Jiřím Šimáněm a Jaromírem Šmejkalem, která držela skrze dceřinou společnost Global Trade Opportunities přes 36 procent akcií letecké společnosti. Stejný podíl měl i podnikatel Roman Vik, zbytek (27,68 procenta) patří cestovní kanceláři Canaria Travel (ta přitom z poloviny patří Unimexu a polovinu ovládá Vik).

Veškeré informace uveřejněné na této webové stránce jsou získané z veřejně přístupných zdrojů. Příspěvky uveřejněné v recenzích vyjadřují názory zákazníků cestovních kanceláří a agentur, nikoliv redakce serveru hodnocenicestovek.cz, která za jejich obsah nenese zodpovědnost.

© Copyright hodnocenicestovek.cz , Všechna práva vyhrazena. Tvorba webových stránek AiVision s.r.o.