1526 cestovních kanceláří a agentur
EU
= 0 Kč
USA
= 0 Kč
Chorvatsko
= 0 Kč
Bulharsko
= 0 Kč
Maďarsko
= 0 Kč
Turecko
= 0 Kč

Vyhledávání cestovek

Čínská CEFC koupila prvních deset procent Travel Service


Čínská CEFC koupila prvních deset procent Travel Service

Praha 02.10.2015

Čínská investiční společnost CEFC koupila prvních deset procent v tuzemském leteckém dopravci Travel Service. Firma začátkem září oznámila nákup téměř poloviny akcií společnosti. Kvůli zvažovanému odkupu zbylých téměř 40 procent akcií zahájila právní ekonomický rozbor hospodářské situace v Travel Service, takzvaný due diligence, oznámil dnes v tiskové zprávě letecký dopravce. Hodnotu transakce neuvedl.

CEFC, která je největší soukromou společností v Šanghaji, si vybrala Prahu jako sídlo svých evropských aktivit a plánuje zde další investice ve všech oblastech, včetně cestovního ruchu. Kromě leteckého dopravce se rozhodla investovat do nákupu podílu ve fotbalové Slávii, Pivovarech Lobkowicz Group nebo v mediálních skupinách Médea Group a Empresa Media.

Investice čínské firmy se týkají rovněž nemovitostí, Martinického paláce na Hradčanském náměstí a budovy Živnobanky v Praze. Oznámila také zvýšení podílu v česko-slovenské finanční skupině J&T Finance z pěti na deset procent.

Travel Service je lídrem v charterové dopravě v Česku, na Slovensku a v Maďarsku a má významný podíl na polském trhu. Základní jmění Travel Service se po vstupu CEFC zvýší nejméně o miliardu korun.

Veškeré informace uveřejněné na této webové stránce jsou získané z veřejně přístupných zdrojů. Příspěvky uveřejněné v recenzích vyjadřují názory zákazníků cestovních kanceláří a agentur, nikoliv redakce serveru hodnocenicestovek.cz, která za jejich obsah nenese zodpovědnost.

© Copyright hodnocenicestovek.cz , Všechna práva vyhrazena. Tvorba webových stránek AiVision s.r.o.