1526 cestovních kanceláří a agentur
EU
1 EUR = 25.24 Kč
USA
1 USD = 23.62 Kč
Chorvatsko
= 0 Kč
Bulharsko
1 BGN = 12.9 Kč
Maďarsko
100 HUF = 6.42 Kč
Turecko
100 TRY = 72.63 Kč

Vyhledávání cestovek

Velké akce pomohly do Česka přilákat rekordní počet turistů


Velké akce pomohly do Česka přilákat rekordní počet turistů

Praha 09.11.2015

Do Česka přijelo za tři čtvrtletí letošního roku rekordních 21,1 milionu zahraničních návštěvníků, meziročně o 8,3 procenta více. Většinu z turistů tvořili jednodenní návštěvníci (10,9 milionu), 6,7 milionu hostů se ubytovalo v hotelech, penzionech a kempech a 1,6 milionu cizinců se ubytovalo jinde. Dalších 1,9 milionu zahraničních návštěvníků využilo Českou republiku jako tranzitní zemi.

Hostů ze zahraničí, kteří se v Česku ubytovali, přijelo meziročně o 527 tisíc více. „Cestovnímu ruchu se v letošním roce nebývale daří. S výsledky ubytovací statistiky za první tři čtvrtletí roku 2015 koresponduje i vývoj sektoru ubytovacích a stravovacích služeb nebo vyšší prodej pohonných hmot,“ uvedla předsedkyně Českého statistického úřadu Iva Ritschelová.

Celkové průměrné výdaje zahraničních turistů stouply o 18 procent na 3500 korun za den. Většina (64 procent) zahraničních turistů, kteří přijeli do České republiky, se ubytovala v Praze. Od ledna do září se počet ubytovaných návštěvníků z Německa zvýšil o 15,7 procenta. Z Číny přijelo o 40,1 procenta více hostů, kteří se v Česku ubytovali, z Jižní Koreje pak o 35 procent. Naopak se o 37,9 procenta meziročně propadl počet návštěvníků z Ruska.

Do vývoje příjezdů zahraničních návštěvníků se promítla hlavně rostoucí poptávka turistů ze sousedních států platících eurem. „Kromě toho se projevil i dopad velkých akcí, jako bylo mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě, mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let či Plzeň - Evropské hlavní město kultury,“ dodala generální ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková.

Veškeré informace uveřejněné na této webové stránce jsou získané z veřejně přístupných zdrojů. Příspěvky uveřejněné v recenzích vyjadřují názory zákazníků cestovních kanceláří a agentur, nikoliv redakce serveru hodnocenicestovek.cz, která za jejich obsah nenese zodpovědnost.

© Copyright hodnocenicestovek.cz , Všechna práva vyhrazena. Tvorba webových stránek AiVision s.r.o.