1526 cestovních kanceláří a agentur
EU
1 EUR = 25.16 Kč
USA
1 USD = 23.47 Kč
Chorvatsko
= 0 Kč
Bulharsko
1 BGN = 12.86 Kč
Maďarsko
100 HUF = 6.4 Kč
Turecko
100 TRY = 72.19 Kč

Vyhledávání cestovek

Turisté víc létají a čekají na dálniční síť


Turisté víc létají a čekají na dálniční síť

Praha 21.12.2015

Hoteliéři si libují, neboť zahraniční turisté lámou v Česku rekordy. Navíc dovolenou doma letos zvolila i spousta Čechů. Aerolinky více létají a Češi obecně více utrácejí za zábavu včetně hazardních her a luxusních dovolených.

Podnikatelé v cestovním ruchu se mohou letos ohlížet zpět s úlevou. Všechna čísla v turistice utěšeně rostla a některá dosáhla letitých vrcholů. Na druhé straně se ani letošek neobešel bez nečekaných ran, teror narušil letní program v Tunisku a především podzimní sezonu v Egyptě. I přesto Asociace českých cestovních kanceláří odhaduje, že počet prodaných zájezdů letos překoná dva miliony, když loni to podle ČSÚ nebylo ani 1,9 milionu. „Tu hranici se určitě podaří překonat, je otázkou, zda to bude o 50 nebo sto tisíc,“ říká místopředseda asociace Jan Papež.

Podle něj cestovky mnohem lépe ladily nabídku s poptávkou mimo problematické destinace. Nárůsty cítili prodejci především na tradiční destinace, jako je Španělsko, Itálie, Chorvatsko a Řecko. Libovat si mohou i tuzemští hoteliéři, neboť zahraniční turisté lámou letos v českých zemích všechny rekordy. A po vlasti se rozjeli i domorodci. Počitadlo zahraničních turistů se zřejmě na silvestra zastaví kolem čísla 8,7 milionu, což je o osm procent více než loni. České hotely nikdy předtím tolik cizinců nehostily. A těšit je mohou i rostoucí výnosy. Průměrná cena za pokoj se letos v Praze vyšplhala na 72 eur, když loni to bylo o deset eur méně. Pláč je slyšet pouze z Karlových Varů, které opustili štědří Rusové. Jinde se úbytek klientů z Ruska podařilo nahradit Západoevropany, především Němci a Italy. Významnější roli začíná hrát rovněž čínská klientela.

Veškeré informace uveřejněné na této webové stránce jsou získané z veřejně přístupných zdrojů. Příspěvky uveřejněné v recenzích vyjadřují názory zákazníků cestovních kanceláří a agentur, nikoliv redakce serveru hodnocenicestovek.cz, která za jejich obsah nenese zodpovědnost.

© Copyright hodnocenicestovek.cz , Všechna práva vyhrazena. Tvorba webových stránek AiVision s.r.o.