1526 cestovních kanceláří a agentur
EU
1 EUR = 25.27 Kč
USA
1 USD = 23.67 Kč
Chorvatsko
= 0 Kč
Bulharsko
1 BGN = 12.92 Kč
Maďarsko
100 HUF = 6.42 Kč
Turecko
100 TRY = 72.64 Kč

Vyhledávání cestovek

Ideal Tour


Ideal Tour

Lenka Bartyzalová 07.07.2016

Dnes jsem se vrátila z poznávacího zájezdu Azurové pobřeží a Horní Provance od 1.7. do 7.7. 2016. Tento zájezd pořádala cestovní kancelář Ideal Tour. 

Nic horšího jsem ještě nezažila.

Jsem z průběhu celého zájezdu velmi zklamaná a toto zklamání má jediný důvod. Je jím práce průvodkyně paní Dany Harvánkové.  Jedinou kvalifikací proto, aby paní Harvánková pracovala jako průvodkyně,  je její znalost francouzštiny. Všechny ostatní schopnosti dobrého průvodce paní Harvánková postrádá.

Dovolím si vyjmenovat všechny nedostatky: 

- ač nás paní průvodkyně v průběhu zájezdu ubezpečovala, že tento zájezd již podniká po několikáté, nebyla schopna navést řidiče autobusu v jednotlivých městech na správné místo parkování. Tím jsme v těchto městech bloudili, několikrát se obraceli a tím ztráceli náš čas: např. v Cannes, v St. Raphael. Nejkritičtější byla situace v Marseille, kdy nás zavedla do úzké uličky mezi ocelové sloupky pěší zóny, takže autobus uvízl a nemohl tam ani zpět. (fotografie přikládám)  Vyprošťováním autobusu jsme ztratili 3/4 hodiny, takže byl nabourán celý program. Díky tomuto zpoždění jsme propásli rezervovanou výletní loď na ostrov If , která byla jmenovitě uvedena v slibovaném programu. Nikdo se nám za to ani neomluvil. 

- organizační schopnosti paní průvodkyně byly podprůměrné, čas (setkání)  a vzdálenosti (hotelu, památek, měst) různě měnila a spíše hádala než věděla

- historické , kulturní a architektonické znalosti, které nám paní průvodkyně sdělovala, byly řídké a nepřesné. Často si pletla data, místa a jména ( např. záměna rodiny Grimaldiů v Monaku za Garibaldiho, byzantský kostel za islámský atd.)

- místo poskytování podrobných  informací o daném místě paní průvodkyni zajímalo, kde si dát "dobrou kávičku" a kde se dobře vykoupat , kávu často také prokládala vínem  ( v pracovní době?! ) 

- celkově působila paní Harvánková velmi neprofesionálně: chaoticky, zmateně a nestrukturovaně

 Ostatně  celý tým (průvodkyně a 2 řidiči) působil nesehraně a velmi neprofesionálně. Řidiči nepoužívali navigační systém (už jsem zmiňovala bloudění) , mezi sebou vedli neustále spory, kam jet, do které ulice zabočit atd. ,  vulgárně se vyjadřovali k neschopnosti paní průvodkyně. 

Deklarovaný luxusní autokar se také nekonal, sedačky z červené látky byly roztrhané, ošoupané a chyběly jim bílé hygienické obaly na podhlavníky. Ani technický stav autobusu nebyl v pořádku. Sám řidič přiznal porouchaný tlumič, který dělal nepříjemný rachot. 

Veškeré informace uveřejněné na této webové stránce jsou získané z veřejně přístupných zdrojů. Příspěvky uveřejněné v recenzích vyjadřují názory zákazníků cestovních kanceláří a agentur, nikoliv redakce serveru hodnocenicestovek.cz, která za jejich obsah nenese zodpovědnost.

© Copyright hodnocenicestovek.cz , Všechna práva vyhrazena. Tvorba webových stránek AiVision s.r.o.