1526 cestovních kanceláří a agentur
EU
1 EUR = 25.27 Kč
USA
1 USD = 23.67 Kč
Chorvatsko
= 0 Kč
Bulharsko
1 BGN = 12.92 Kč
Maďarsko
100 HUF = 6.42 Kč
Turecko
100 TRY = 72.64 Kč

Vyhledávání cestovek

AMERICA TOURS


AMERICA TOURS

Petr Halík 25.07.2016

Horor s America Tours, Liberec,
Individuální cesta (ubytování a letenky) Západ USA + Havaj

S touto firmou již nikdy nepojedu. Připravili mi několik bezesných nocí na dovolené a spoustu nervů. Objednali jsem si individuální cestu a leteckou dopravu. Můj první kontakt byl pan Krucký a byl jsem nadšen. Objednávky a kvalita byla bez problémů. Příjemný, pomohl, poradil, vše skvělé.

Pak nás předal k realizaci zájezdu nějaké Knotkové a od nepříjemného pocitu, že obtěžujeme, jsme se dopracovali k hororu. Neschopnost této dámy je monumentální. Již ve fázi před odletem byly její reakce na maily poněkud opožděné – 1-2 týdny. Pravé problémy nastaly až o dovolené. Cesovali jsme autem z Phoenixu do San Francisca, odkud jsme měli letět na Havaj. Letenky nám koupila přes American Airlines (AA), ale let byl operován Alaska Airlines. 4 dny před odletem přišel mail, že byl let bez náhrady zrušen ze strany AA, ale že zajistili náhradu. Měli jsme původně letět v 9ráno a doletět tam v poledne. Náhrada byla 11 hodin přes Phoenix s přestupem a přílet v noci. To by rozbilo plány s shuttlem z letiště, srazem s ubytovatelem, …

Překvapilo mě, že údajně zrušený let je stále v nabídce Alaska. Dcera umí naštěstí výborně anglicky. Zavolala na Alaska, kde řekli, že jsme stále vedeni na jejich letu. AA řekli, že to není problém, jen musí zavolat cestovka, která to platila, aby uvolnila letenky do Phoenixu a vrátila je zpět na přímý let.

Zavolal jsem do America Tours (ve 3 v noci v USA kvůli posunu času, ale stejně jsem nemohl kvůli tomu spát) a žádal je o vyřešení problému. Knotková nejdříve tvrdila, že je to chyba AA a nejde s tím nic dělat. Prý to není první problém s AA. Když jsme jí řekli o tom, co řekli v AA, že stačí, aby zavolali, začala uvažovat, že možní pošle mail, ale že nemá adresu. Když jsme ji žádali, aby zavolala, řekla, že nemá číslo. Pomohli jsme jí tím, že je na hlavní stránce AA. Pak něco blekotala o časovém posunu. Informace, že jsou tam 24 hodin denně nepomohla. Pak se zatvrdila a řekla, že to nejde a že se s námi nebude bavit, že máme letenky a můžeme být rádi, že letíme.

Zkoušel jsem to přes i přes pana Kruckého, který se ale letenkami nezabýval. Snažil se, ale tlumočil nám jen její nesmysly o zlých AA. K dovršení všeho majitel Am. Tour potvrdil, že ta Knotková jedná právně.

I pokud bych ten nesmysl přijal, pak se musím ptát, proč koupila letenky u nespolehlivého poskytovatele a nekoupila to rovnou od Alaska.

To byl náš poslední kontakt s touto CK. Ani se nezeptali, jak let dopadl, jestli jsme dalších 14 na Havaji byli spokojeni. Prostě nás hodili přes palubu.

A pokud by vás zajímalo, jak to dopadlo, tak i přes obstrukce a neschopnost Knotkové i majitele jsme letěli přímo s Alaska. Po asi 10 telefonátech s AA a Alaska pořád nechápali, proč CK situaci nenapraví. Pořád jsme byli na přímém letu a měli i sedadla. Problém byl, že oba odlety byly prakticky současně, ale na různých terminálech. Byly to nervy. Pokud by nevyšla Alaska, těžko bysme stihli let AA do Phoenixu. Šli jsme k Alaska a doufali, že to dobře dopadne. Byla tam obrovská fronta a byly nervy, jestli nás vezmou. První letenka vypadla ale druhá se zablokovala. Následovalo dlouhé vysvětlování a 45 min telefonát k AA. Nějaká vysoce postavená managerka u AA nakonec situaci vyřešila s tím, že poruší pravidla, bude ignorovat rezervaci CK a přendá letenky na původní trasu. Od Alaska i AA padaly poznámky o neprofesionalitě a stupiditě America Tours.

Takže za mě už nikdy. Pokud by s nimi někdo cestovat chtěl, tak si kupte letenky sami, ať nejste rukojmí diletantů ale můžete si případné problémky jednoduše vyřešit sami.

Veškeré informace uveřejněné na této webové stránce jsou získané z veřejně přístupných zdrojů. Příspěvky uveřejněné v recenzích vyjadřují názory zákazníků cestovních kanceláří a agentur, nikoliv redakce serveru hodnocenicestovek.cz, která za jejich obsah nenese zodpovědnost.

© Copyright hodnocenicestovek.cz , Všechna práva vyhrazena. Tvorba webových stránek AiVision s.r.o.