1530 cestovních kanceláří a agentur
EU
1 EUR = 25.69 Kč
USA
1 USD = 21.74 Kč
Chorvatsko
1 HRK = 3.42 Kč
Bulharsko
1 BGN = 13.14 Kč
Maďarsko
100 HUF = 8.34 Kč
Turecko
1 TRY = 5.94 Kč

Vyhledávání cestovek

ALEXANDRIA, spol. s r.o.

Cestovní kancelář pojištěna u ERV pojišťovna, a.s.
+420 221 592 592
Logo

pobytové a poznávací zájezdy

Adresa: Dělnická 71, Praha 7, 170 00
E-mail: info@alexandria.cz
Rok založení: 1998
Provoz od roku: 1998
Právní forma: společnost s ručením omezeným
Člen ACCKA: ne
Člen ACK ČR: ano

Otevírací hodiny

Pondělí: 9:00 - 18:00
Úterý: 9:00 - 18:00
Středa: 9:00 - 18:00
Čtvrtek: 9:00 - 18:00
Pátek: 9:00 - 18:00
Sobota: zavřeno
Neděle: zavřeno

Zařazení v kategoriích

  • poznávací zájezdy
  • pobytové zájezdy
  • exotika
  • lyžování
  • eurovíkendy
  • lázeňské pobyty / wellness


Přehled recenzí


Alexandria

Petr Vejrosta 30.08.2017

Drazi ctenari, prave travim se svou novomanzelkou dovolenou v studiu Merlis na ostrove Zakyntos. Ma predstava pobytu, zalozena na popisu ck alexandria, se tomuto hrube vymyka. Implicitne jsem, bezpochyby mylne, pochopil toto misto jako klidne ve srovnani se sousednim Laganasem. Dennne posloucham vyberove hudebni pecky nevalnych zpevaku a pěnic typu revivalu lady gaga, abby, elvise,atd. Kakofonii doplnuje ruch z ulice v podobe triskajicich taliru z protejsi kuchyne kombinovane s vykriky drobotiny hrajici fotbal ve 12 vecer. Kdyz se ke vsemu prida ohnostroj v 1 rano je finalni pocit dokonan. Neni nad to jit spat ve 2 rano, az se situace uklidni. Ubytovani pripomina nejblize obraz kravina s oddelenymi kojemi, v nichz docasne pritomny dobytek mluvi rozlicnymi jazyky, nejradsi si vsak pousti hudbu na tak chytrych telefonech, jak slabych oplyva empatickych schopnosti. Pokud mate radi cily ruch mikrodiskoteky  a grilem vonici vzduch s pridanou hodnotou juchajicich postpubertalnich kořalečníků, je toto misto pro vas. Pri komunikaci s delegatem se pak asi jako ja dozvite, ze ck nabizi fakultativni vylety drazssi nez kterakoliv poulicni prodejna. Ohledne moznosti zmeny ubytovani, ze nic jineho neni volne a ze mate v sezone pocitat s hlukem. Vse je pak zavrseno vyrokem, ze co se divite, kdyz jedete s cestovkou za takove penize a ani odlet drive nebude mozny. No myslim, ze po teto zkusenosti a zazitku jiz nikdy ... zdravim vas za zvuku animalne se projevujicich britu fandicich bud svemu oblibenemu tymu nebo sami sobe.   P.s. Za uvahu by k doporucene vybave klientum stalo za to pripsat lexaurin, ci silna hypnotika (nasavat a mrtvit se alkokolem kazdy vecer jiz nesvedu a špunty do usi se miji ucinkem). K lepsimu dojmu nepomuze ani pekna plaz ani kucharske umeni v restauraci Vilaz, ktere se v mistnich vidlackych podminkach rovna malemu zazraku.



CK Alexandria

Ilona Voráčková 27.08.2015

S cestovní kanceláří Alexandria jsme byli již 9x na dovolené a vždy bez problémů. S jinou cestovní kanceláří bychom už nejeli. Někdo tady negativně hodnotil animační tým v Primorsku - naopak, k dětem byl velmi přátelský a jejich večerní představení neměly chybu.



CK Alexandria

Dana Recmanová 06.07.2015

Dobrý den,



byla jsem v termínu 7. - 14. 6.  s CK Alexandria v Kalamaki na Zakynthosu ve studiích Merlis. CK slibuje prostorná studia a dovolenou v klidu.  V popisu ubytování není ovšem naprosto žádná zmínka, že studia jsou umístěna v bezprostřední blízkosti zábavního podniku Antoni's  Pool Bar, kde jsou každý večer od 22.00 pořádány rušné party typu noc Elvise Presleyho, Karaoke night, Řecký večer apod.. Bazén, který ck nabízí k dispozici a je na fotografii v katalogu, je součástí právě tohoto podniku. Hudba a opilí turisté zní a vykřikují  až do rána zrovna pod okny studií Merlis. Po koncertech si často předávají hosté mikrofon a snaží se okouzlit svými vlastními produkcemi. Tedy tak to alespoň bylo v našem případě noc co noc.  Naše 6 leté dítě, které obvykle spí jako pařez, se několikrát za noc hlukem budilo. Co se týče inzerované "prostorovosti" studií, pak co do prostorovosti jsou Merlis studia na Zakynthosu turistický standard - místnost cca 4x4 m2, když tam přidáte přistýlku, což nám v našem případě poskytla unavená správcová v podobě rozvrzaného hliníkového rozkládacího lehátka, a chcete mít postele všechny vedle sebe, pak už nezavřete dveře do kuchyně nebo na balkon. K přistýlce nedávají deku (prostěradlo a polštář ano). Kuchyňka je v přesíni, má opravdu naprosto základní vybavení - moc tam toho nenavaříte - jeden středně velký hrnec, dva minihrníčky na kávu a mikropánev. Nutno podotkout, že vedle měli zase jen velký hrnec a pánev žádnou. Delegát ck porozdával na letišti po příletu hostům ubytovaným v různých hotelech po Zakynthosu univerzální informace s pozvánkou na informační schůzku. Tu jsme propásli, protože jsme se zkrátka nevrátili do studií včas od moře, dlužno říct, že po neprospané noci, kdy jsme museli být na letišti ve 3hodiny ráno. Omluvila jsem se ale na delegátův mobil. Že nám ale dal špatné číslo jsem zjistila až když mě den před odletem setřel, že jsem nebyla na první informativní schůzce, že jsme se prý mohli omluvit, že jel do našeho hotelu jen kvůli nám. Když jsem se zeptala, jak je to s tím bazénem zdarma, tak mě odbyl, že vše chci řešit na poslední chvíli, že pro nás prý už žádné informace nemá, jen že máme být připravení v 7 ráno k odjezdu. Nejhorší ovšem byl nedostatek spánku. Když mají všichni členové po dovelené kruhy pod očima z nevyspání, podrážděné nervy ze zkažené dovolené a před Vámi pracovní povinnosti, tak to opravdu "dovolená v klidu" inzerovaná na webu rozhodně není a rozhodně se vyplatí si při výběru ck a podmínek dát velký pozor.  Po této zkušenosti CK nedoporučuji.



CK Alexandria

Světlana Popelová 09.11.2014

Naše dovolená Malta srpen 2014



Katastrofa, z důvodu nepřítomnosti delegáta CK Alexandria. Na letišti po příletu na Maltu na nás nikdo nečekal, což bylo umocněno tím, že byla půlnoc a my stály v příletové hale s kufry a zoufale hledaly delegáta, který nedorazil. Naštěstí ochotný delegát jiné CK nám po více jak hodině sehnal řidiče, který nás z letiště odvezl. Na následnou plánovanou schůzku delegát opět nedorazil. Ani jednou za celý pobyt jsme ho neviděly. Písemnou stížnost CK Alexandria arogantně zamítla. Nedoporučuji! 



CK Alexandria

Lenka Veselá 18.09.2014

S cestovní kanceláří Alexandria jsme letěli letos začátkem srpna (rok 2014) do Marsa alam v Egyptě a rozhodně jsme nebyli spokojeni. Od delegáta po hotel bylo vše špatně. První věta delegáta v autobuse zněla: bydlím 120km daleko, tak problémy s pokoj vydržíte. a v podobném duchu se nesl i zbytek pobytu. delegáta jsme naprosto nezajímali. na telefon ani na sms nereagoval. asi proto, že NEUMÍ  !pozor! delegát NEUMÍ česky! tedy abych to upřesnila umí jen fráze a to ještě polosrozumitelně. nahlášené problémy (a že jich bylo) nebyly řešeny. Delegát ulhaný. ck tvrdil, že jsme si na nic nestěžovali.... O tom, jaké ck zařazuje hotely do nabídky a jak je klasifikuje (hvězdičky) bych mohla napsat mnoho. když to zestručním, tak je to záležitost zřejmě čistě náhodná. Bydleli jsem v Brayka bay resort který je v katalogu i smlouvě označen jako 4+, dle mého osobního hodnocení a na základě srovnání s jinými ubytovacími zařízeními ve stejné kategorii musím říct, že se jedná o maximálně 2 hvězdičkové zařízení.



CK Alexandria

Marta Havelková 19.06.2014

CK Alexandria - Je mi líto, ale tuto CK nedoporučuji. Byli jsme na rodinné dovolené začátkem června 2014 v Bulharsku. Jeli jsme poprvé s dětmi, tak jsme si vybrali all inclusive ve 4*+ hotelu Jeravi v Primorsku. V hotelu byly uvolněné zásuvky, plíseň v koupelně, personál jako spící panny, neochotný - kromě jediné recepční - slečny Mily. Hotel má úroveň max 3*. Když jsem požádala odpoledne o zmrzlinu pro děti, bylo mi řečeno, že patří pouze k večeři a obědu. Přitom prý hotel patří českým vlastníkům.

Zájezd jsme objednávali po internetu, CK Alexandria nám nedala slevu, přestože jsme s nimi cestovali již podruhé (poprvé smlouvu uzavíral manžel, letos já - to je pro ně velký problém). Další problém nastal s připsáním I bodů - vzhledem k tomu, že jsem se na jejich pobočku dostala až po zájezdu, body mi připsány nebyly. Je pravdou, že jsem měla vše uvést při podpisu smlouvy, ale ani mne na to nikdo neupozornil. Na výhody se zkrátka neupozorňuje. Jednání se mi nelíbí.

Další bombou byl animační tým. Když bylo horší počasí, organizovalo se plavání s kosatkou ve venkovním bazénu hotelu a při nádherném počasí se uvnitř hotelu hrál ping pong. Dítě pod 6 let bych těmto studentíkům bez praxe opravdu nesvěřila.

Bohužel je mi líto, že tato cestovní kancelář patří k nejlépe hodnoceným.



CK Alexandria

Simi 05.06.2014

Dobrý den,



se záporným hodnocením cestovní kanceláře Alexandria souhlasím,už je to dlouhá doba, tak si přesně reklamaci nevybavuji, ale reklamovali jsme velmi špatné ubytování v hotelu. Až po dopise našeho právníka nám reklamaci uznali a vyřídili ji tak, že nám poslali slevový kupón na další zájezd. Na další zájezd s touto cestovkou jsem samozřejmě nejeli.



Vzhledem k tomu, že cestujeme velmi často, mohu z vlastní zkušenosti doporučit cestovní kanceláře EXIM, FISCHER, ČEDOK cestovali jsme s těmito cestovkami několikrát a vše bylo naprosto perfektní, od objednání zájezdu přes internet až po profesionální přístup delegátek a ubytování v hotelech, které odpovídali popisu cestovních kanceláří.



CK Alexandria

Pavlína Syrovátková 07.05.2014

Dobrý den,

chtěla bych přidat hodnocení na CK Alexandria. Je to asi nejlepší cestovka v ČR se kterou jsem kdy cestovala a to mám hodně nacestováno. Nikde jinde nejsou pracovnice tak milé, jako na jejich pobočce v Praze, vše co slíbily bylo splněno, pokud jsem měla nějaké dotazy nebo přání, snažili se mi vyhovět. Byla jsem od nich 2x v Bulharsku a 3x v Řecku a jejich klubové hotely (např. Messonghi beach nebo Doreta beach) nemají chybu, mám dvě malé děti a ty by s nikým jiným než s Alexandrií nejely. Nestěhovali mně nikdy,ani jsem nikde nic nedoplácela, to je podle mně výmysl. Alexandria je trochu dražší cestovka,ale rozhodně se vyplatí. Asi vždycky se něco může pokazit, ale já je musím jen doporučit a poslala jsem s nimi už i plno známých, vždy bez chybičky!!!

 



CK Alexandria

Jana Kaplanová 21.04.2014

Dobrý den,



rovněž bych chtěla upozornit na arogantní chování CK  Alexandria, byli jsme ve špinavém hotelu a na reklamaci zamítli. Nedoporučuji.



CK Alexandria

Blanka Lubichová 20.04.2014

Alexandrii nedoporučuji, na poslední chvíli nám změnili hotel a navíc jsme v hotelu měli zaplatit jakousi taxu, což nám navýšilo dovolenou o skoro 2200,-Kč.



Dotaz

Králová 19.04.2014

Dobrý den, 



má někdo zkušemost s CK Alexandria ?



Díky za informace 



CK Alexandria

Lenka Šmejkalová 21.01.2014

Připojuji se k pochvale na Ck ALEXANDRIA, byli jsem s nimi již 5x a bez chyby.

CK Alexandria

P. Novák 19.01.2014

Rovněž se připojuji k oporučení CK Alexandria.
P.Novák

CK Alexandria

Hanka 17.01.2014

Zdravím,
Alexandrii mohu jen doporučit.

CK Alexandria

MK 17.01.2014

S CK Alexandria jsem byla vždy spokojená, doporučuji.

CK Alexandria

Rudolf Benda 16.01.2014

Vážení cestovatelé,
hledám dovolenou na léto a zaujala mne nabidka CK Alexandria, prosím cestovatele o podělení se o zkušeností s touto CK.
Předem děkuji a zdraví Rudolf Benda z Kroměříže

CK Alexandria

J. Palečková 05.08.2013

Dobrý den,chtěla bych se s vámi podělit o špatnou zkušenost z CK Alexandria.Koupili jsem si u nich Last Minute na Krétu do 4* hotelu all inklusive, do Agios Nikolaos.Vše bylo bezva až na ubytování......neodpovídalo 4*,nejspíš tak 2*,ani to né.Byl to komplex,kde jsou staré a nové pokoje,nás dali do staré zástavby,nikdo nás na to neupozornil!!!!!!!! Byla jsem se díky jedné paní,také od Alexandrie podívat v té nové a to se nedá srovnat!!!!!!!!!!!! Nechovají se férově ke klientům,také měli zaplaceno....stejné,co my,ale někoho dali do nové,jiné do staré.Jedni lidé psali přímo i reklamaci,kterou jim cestovka stejně neuznala.Na foto mají jen to nové nafocené.Vím,že se dá očekávat od CK cokoliv,ale toto jednání je nefér a nečekala bych to od této CK,když ji jinak chválí,napsala jsem jim aspoň stížnost a upozornění,nikdo nereagoval a to mě popudilo,aspoň omluva,nevím,cokoliv.Mám malé dítě,díky bohu,že jsem měla povrchovou dezinfekci,wc a vana hnus,bylo to cítit močí,koupelna nevydrhnutelná,opravdu jsem zhnusená.Už jsem jim to napsala i na Fb,ale ráda bych na to upozornila i ostaní klienty,poradíte mi kde?Něco si zaplatíte,očekáváte,tešite se a toto vám tu dovolenou pokazí.K ostatnímu nemám výhrady,ale slušné ubytování dle * ,tak člověk očekává jistou úroveň,čistotu,opak je pravdou,ubytovávají tam lidi a je jim to jedno.Ještě jsem se ptala slečny,je to tam tak jak na té foto,říkala ano,neřekla.....není vše stejné.Prostě zlobím se,nikdo ani na můj email nezareagoval a to mě utvrdilo v tom,že to chci šířit dále. Také ovládám řecký jazyk a paní na recepci mi řekla,když jsem chtěla výměnu pokoje za nový,že nové a staré jsou jinak cenově,přitom se platí stejné peníze,ať vás strčí kamkoliv!!!!!!Původně jsem to chtěla nechat,ale už nechci.Snad chápete.

Veškeré informace uveřejněné na této webové stránce jsou získané z veřejně přístupných zdrojů. Příspěvky uveřejněné v recenzích vyjadřují názory zákazníků cestovních kanceláří a agentur, nikoliv redakce serveru hodnocenicestovek.cz, která za jejich obsah nenese zodpovědnost.

© Copyright hodnocenicestovek.cz , Všechna práva vyhrazena. Tvorba webových stránek AiVision s.r.o.